Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rösti

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olaj a sütéshez
  • A sárgarépás salátához:
  • 2 sárgarépa
  • 1 csomag vegyes salátamix (20 dkg)
  • 5 aszalt sárgabarack (ki is hagyható)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál almalé
  • 2 teáskanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.

A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.

A burgonyát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot és a csipet szerecsendiót. Megszórjuk a liszttel, és összekeverjük a tojássárgákkal. Beledolgozzuk a sajtot.

Nagyobb serpenyőben felforrósítunk kevés olajat, beleteszünk 4-6 evőkanálnyi masszát, kanálháttal egyenként ellapítjuk őket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon pirosra sütjük (vigyázat, ha túl gyorsan sülnek, belül nyersek maradnak!).

A röstiket papírkendőre szedjük, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül.

A salátához a répát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A salátakeveréket leöblítjük. A barackot apróra vagdaljuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel, az almalével, a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a zöldségekkel, a barackkal.

A rösztit tálra rakjuk, a salátával körítjük, és azonnal tálaljuk. Sült fehér húsok, halak mellé is finom.

Megjegyzés

Fotó: Sringerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss