Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.
A burgonyát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot és a csipet szerecsendiót. Megszórjuk a liszttel, és összekeverjük a tojássárgákkal. Beledolgozzuk a sajtot.
Nagyobb serpenyőben felforrósítunk kevés olajat, beleteszünk 4-6 evőkanálnyi masszát, kanálháttal egyenként ellapítjuk őket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon pirosra sütjük (vigyázat, ha túl gyorsan sülnek, belül nyersek maradnak!).
A röstiket papírkendőre szedjük, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül.
A salátához a répát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A salátakeveréket leöblítjük. A barackot apróra vagdaljuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel, az almalével, a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a zöldségekkel, a barackkal.
A rösztit tálra rakjuk, a salátával körítjük, és azonnal tálaljuk. Sült fehér húsok, halak mellé is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!