Elkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással lekenjük, 1 centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként darabolt főzőkanál nyelére tekerjük. (Egy főzőkanálnyélből 2 db 10-12 cm-es darab jön ki). 20 percet pihentetjük, és forró sütőben kisütjük.
A sajtkrémhez 30 dkg reszelt sajtot, 10 dkg tömlős füstölt krémsajtot 4 tojássárgájával, 4 dkg liszttel és 2 dl tejjel sűrűre főzünk, kihűtjük. Ha teljesen kihűlt, 10 dkg margarinnal habosra kikeverjük, ízlés szerint sóval ízesítjük.
A tésztát forrón lehúzzuk a nyélről, egyforma darabokra vágjuk, és nyomózsákkal a krémet beletöltjük a tésztákba úgy, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba mártjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre