Elkészítés: A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten felengedjük a csomagoláson leírtak szerint. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, gázsütő 5-ös fokozat.
Közben elkészítjük a sajtkrémet. A margarint felolvasztjuk egy lábosban, majd rászórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Ne öntsük rá egyből az egész mennyiséget, hanem figyeljük közben a krém állagát. Ha kellőképpen sűrűnek ítéljük meg - tehát olyan az állaga, amilyet a rolóba szeretnénk tölteni - adjuk hozzá a reszelt sajtot, illetve akrémsajtot, olvasszuk a lisztes-tejes masszába, majd sózzuk meg (elég sokat elbír). Kóstolgassuk bátran, és pótoljuk, ha valamit hiányolnánk belőle (sajtot, sót). Amíg a tésztával dolgozunk, tegyük félre hűlni.
A kiengedett leveles tésztát nyújtsuk kb. 2 mm vastagra, majd vágjuk kb. 24 db csíkra (kb. 2,5-3 cm széles, kb. 22 cm hosszú). Tekerjük kis átfedéssel a habroló csövekre, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le tojással, majd süssük aranybarnára (kb. 10-15 perc).
Ha megsültek, várjunk, míg kissé kihűlnek, és töltsük meg habzsák vagy kiskanál segítségével a sajtkrémmel. A végeit tunkoljuk a reszelt sajtba. Jó étvágyat hozzá!