Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos roló

45 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos rolóhoz a leveles tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, majd kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
  2. Bevajazott és lisztezett - vagy alufóliából gyúrt kis fémhengerekre tekerjük, úgy, hogy a tésztasorok kicsit fedjék egymást.
  3. A rolókat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd tojássárgájával lekenjük és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A tejből és a lisztből, a sóval, borssal, egy csipet szerecsendióval sűrű krémet főzünk és kihűtjük.
  5. A kihűlt krémhez hozzáadunk 4 db tojássárgáját, 20 dkg lereszelt trappista sajtot, a krémsajtot és a margarint, és habverő segítségével kikeverjük.
  6. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt rolnikba töltjük, majd a rolók mindkét végét a maradék reszelt sajtba mártjuk. 

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok! - Debreceni Anett

Ezek is érdekelhetnek

Friss