Elkészítés: A sertéskarajt kiklopfoljuk, sózzuk, pár percig pihentetjük, majd bundázzuk és kisütjük. Amikor megfordítjuk, akkor szórjuk meg a sajttal. Forró zsiradékkal locsoljuk meg a sajt tetejét, így enyhén
pirul és ráolvad a húsra.
A megtisztított sütőtököt apróbb kockákra vágjuk, és a rózsáira szedett brokkolival együtt, kevés sót szórva rá, puhára pároljuk, esetleg főzzük. A burgonyát meghámozzuk, aprítjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Összevegyítjük a sütőtökkel és a brokkolival, reszelhetünk rá szerecsendiót. Margarint és tejszínt hozzáadva jól áttörjük burgonyanyomóval.
Tálaláskor a pürét kissé formázzuk, csepegtessük meg tökmagolajjal vagy szórjuk meg friss petrezselyemzölddel, esetleg mindkettővel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre