Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos rakott karfiol

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forró, sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük a vízből, és amíg hűl, a zsemlemorzsát egy kevés étolajon aranybarnára pirítjuk. Félretesszük.
  2. A sajtot a reszelő durvábbik fokán (amin a káposztát) lereszeljük.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk bőven margarinnal, és az aljára szórjuk a pirított zsemlemorzsa felét, majd beleterítjük a karfiolrózsákat.
  4. A tejfölt kikeverjük a tojássárgájával, majd fehérborssal és a szerecsendióval ízesítjük (sót nem teszünk bele, mert a sajt elég sós). A karfiolra öntjük a keveréket, elosztjuk rajta a reszelt sajt kb. kétharmad részét. Egyenletesen rászórjuk a maradék morzsát, és megszórjuk a maradék sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra sül a tetején (kb. 30-35 perc).


Megjegyzés

Bevallom, én nem szoktam mérni a hozzávalókat. Bízom benne, hogy azért követhető a recept. - micimacok

Ezek is érdekelhetnek

Friss