A sajtos rakott burgonya elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd ha puhára főtt, meghámozzuk –közben a tojásokat is keményre főzzük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal és a megpucolt burgonya felét beleszeleteljük, ételízesítővel vagy sóval megszórjuk, rákarikázzuk a debreceni kolbászokat és a tojásokat, majd befedjük a burgonya másik felével.
A tejfölt kevés tejjel és sóval simára keverjük és ráöntjük a rakott burgonyára. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt meg nem olvad rajta.
Ha marad néhány szál kolbászod, akkor egészben, bevagdosva a sajtos rakott krumpli tetejére nyugodtan ráteheted! Mozsgainé Tóth Erzsébet receptje. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!