Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pulykamell paprikás kelbimbóval

MME MME
3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg pulykamell
  • 1 tojás
  • 1/2 dl tej
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg liszt
  • bő olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg piros húsú paprika

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, és kicsit kiveregetjük, majd félretesszük. A kelbimbót megtisztítjuk és megmossuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, húsát szintén kis kockákra daraboljuk.

Elkészítés: A kelbimbót forró sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a paprikákat, és félig megpuhítjuk. Ekkor rátesszük a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig összepároljuk. A tojást a tejjel, pici sóval felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a sajttal. A hússzeleteket kipanírozzuk, azaz lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsás sajtba forgatjuk. A sajtos morzsát jól rányomkodjuk a húsra. A hússzeleteket forró, bő olajban pirosra sütjük, papírszalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalásnál a hús mellé tesszük a kelbimbót. Köretként adhatunk mellé még párolt rizst is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 575 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek