Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos polenta spenótszósszal

MME MME
1 3.8/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fetát apró kockákra vágjuk.

A vizet a sóval egy mély teflonos serpenyőben forrásig melegítjük, a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a felkockázott sajtot, és szintén folytonosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor elsimítjuk a polentát a serpenyőben, és kb. 1/4 alatt hagyjuk kihűlni.

Közben a spenótot megpároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és a zabpehellyel besűrítjük.

A kihűlt polentát kiborítjuk egy deszkára vagy tálra, és szeletekre vágjuk.

A serpenyőt elmossuk, a vajat felhevítjük, és a polentaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. A polentát a spenótszósszal tálaljuk.

Megjegyzés

Feta helyett használhatunk friss kecskesajtot is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss