Elkészítés: A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és még 40 percig kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre