Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pogácsa szezámmaggal szórva

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük a sajt kivételével, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra. Megszórojuk reszelt sajttal, és feltekerjük hengerré. Fél órát hagyjuk pihenni.
  2. A fél óra leteltével téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk: először fentről lefelé, a közepéig, utána ráhajtjuk alulról felfelé, aztán balról jobbra, és jobbról balra. Ezt még kétszer megismételjük 20 perc elteltével.
  3. Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtjuk 2 cm vastagra, tojással lekenjük, a tetejét késsel bevagdossuk, sajttal megszórjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

TEJFÖLÖS-SAJTOS KOCKA POGÁCSA>>> 

SONKÁVAL TÖLTÖTT POGÁCSA>>> 

FÜSTÖLT SAJTOS POGÁCSA>>> 

 

Megjegyzés

Egy kis sósra vágytunk, finom omlós, könnyű pogácsa sült ki a konyhámban. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss