Egy jó pogácsával nem lehet mellényúlni, hiszen nincs olyan, aki ne szeretné ezt a sós aprósüteményt. Készíthetjük a hagyományos módon, de akár fel is turbózhatjuk, és a hozzáadott alapanyagoknak csak a fantáziánk szab határt. Ha biztosra szeretnénk menni, válasszuk a sajtos verziót, melyet készíthetünk kétféle sajttal (sima és füstölt változattal is), így igazán pikáns finomsággal várhatjuk a vendégeket vagy lephetjük meg szeretteinket.
A receptet itt találod!
A sajtos pogácsa hozzávalói:
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 40 dkg finomliszt
- 1 ek só (csapott)
- 10 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 30 dkg reszelt sajtkeverék (sima és füstölt sajt)
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás a kenéshez