Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a sajtos pogácsa másnap is puha marad: füstölt sajttal készítsd

default user icon
MME
A sajtos pogácsánál egyszerűbb és nagyszerűbb vendégváró nem létezik. Az alapreceptet ráadásul könnyen variálhatjuk, és igazán ízessé tehetjük, ha a sima sajt mellett füstölt sajttal is gazdagítjuk a tésztát. Videón mutatjuk, hogyan készítsd!

Egy jó pogácsával nem lehet mellényúlni, hiszen nincs olyan, aki ne szeretné ezt a sós aprósüteményt. Készíthetjük a hagyományos módon, de akár fel is turbózhatjuk, és a hozzáadott alapanyagoknak csak a fantáziánk szab határt. Ha biztosra szeretnénk menni, válasszuk a sajtos verziót, melyet készíthetünk kétféle sajttal (sima és füstölt változattal is), így igazán pikáns finomsággal várhatjuk a vendégeket vagy lephetjük meg szeretteinket.

A receptet itt találod!

A sajtos pogácsa hozzávalói:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 ek só (csapott)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 30 dkg reszelt sajtkeverék (sima és füstölt sajt)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítése:

Ezek is érdekelhetnek

Friss