hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos pogácsa (hajtogatott)

120 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tej és cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a reszelt sajt felét. A közepébe öntjük a tejfölt, végül a felfuttatott élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk.
  2. Összehajtogatjuk: alulról felfelé, felülről lefelé, balról jobbra és jobbról balra. 20 perces szünetekkel 3-szor megismételjük a hajtogatást. Végül 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. A pogácsák tetejét megkenjük sós, felvert tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

A legjobb pogácsák egy helyen >>> 

Sós aprósütik >>> 

Sajtos receptek >>> 

Megjegyzés

A hajtogatás miatt kicsit időigényes, de annyira finom ez a pogácsa, hogy megéri a fáradtságot. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss