Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-pestós töltött kenyér

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag

Elkészítés

  1. Összeforgatjuk a lisztet, a sót és az élesztőt. A közepébe készített mélyedésbe csorgatunk 280 ml meleg vizet és az olívaolajat. Összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett felületen a tésztát 7-10 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba téve, letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. Ismét átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 30 × 50 cm-es téglalappá. Rásimítjuk a pesto kb. három negyedét, rászórjuk a sajtot. 4 egyforma, 50 cm-es csíkra vágjuk, egymásra tesszük őket, majd 4 egyforma kockára vágjuk.
  3. Kiolajozott vekniformába sorakoztatjuk a kockákat az oldalukra fektetve úgy, hogy felül látszanak a pesto rétegek. Az utolsó kockát megfordítjuk úgy, hogy üres tészta kerüljön a forma végéhez. A forma két végén maradjon üres hely! Folpakkal letakarva még 30 percig kelesztjük. 
  4. 200 fokos sütőben megsütjük a veknit 35-40 perc alatt, 15 perc után letakarjuk alufóliával. A maradék pestót kikeverjük az extraszűz olívaolajjal, és megkenjük vele a sütőből kivett veknit. Bazsalikommal díszíthetjük.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Egy szelet: 146 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss