Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos perecek

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot és a sót. Jól összekeverjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk és összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A hűtőből kivéve vékonyra, kb. 5 mm-esre kinyújtjuk, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét felvert egész tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem).

    SÓS PEREC II. >>> 

    Sós vendégvárók >>>

    Sajtos rececptek minden alkalomra >>>

Megjegyzés

A tetejét meg lehet még szórni köménymaggal, szezámmaggal is ízlés szerint. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek