Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos perec, sajtos rúd

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 16 dkg liszt
  • 18 dkg sajt
  • 12 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • 1 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a 18 dkg reszelt sajtot, a vajat, 2 db tojássárgákat, 1 evőkanál tejfölt, kevés sót és 1 dkg élesztőt összedolgozunk, összegyúrunk. Kétszer kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, és hideg helyre tesszük. Fél órát pihentetjük.

Ezután 1/2 cm vastagra sodorjuk. Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 evőanál tejföllel, és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk.

Perecformával kiszúrjuk, a leesett darabkákat újból összegyúrjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk belőle.

Tepsibe rakjuk, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss