Elkészítés: A lisztet, a 18 dkg reszelt sajtot, a vajat, 2 db tojássárgákat, 1 evőkanál tejfölt, kevés sót és 1 dkg élesztőt összedolgozunk, összegyúrunk. Kétszer kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, és hideg helyre tesszük. Fél órát pihentetjük.
Ezután 1/2 cm vastagra sodorjuk. Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 evőanál tejföllel, és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk.
Perecformával kiszúrjuk, a leesett darabkákat újból összegyúrjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk belőle.
Tepsibe rakjuk, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!