Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-paradicsomos pite

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy teljesen kitöltse a piteformánkat. Belerakjuk a piteformába, és szépen belenyomkodjuk.
    2. A leeső, felesleges széleket levágjuk, rakunk bele egy-két réteg alufóliát, és babot szórunk bele. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 percig sütjük, majd a nehezék nélkül további 3-5 percig.
    3. A töltelékhez egy tálban kihabosítjuk a tojást, majd hozzáadjuk a ricottát, a krémsajtot, sót, borsot és a parmezán felét. A keveréket beletöltjük a pitébe. A tetejére friss, félbevágott paradicsomot teszünk. Megszórjuk a maradék parmezán sajttal.
    4. Betesszük sülni körülbelül 20 percre a 180 fokos sütőbe. Ha elkészült, friss metélőhagymával díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos paradicsomos pite:


Ezek is érdekelhetnek

Friss