Előkészítés: A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk. A hússzeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, gyengén besózzuk. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A sajtot vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat). Az olajat felforrósítjuk, a hússzeleteket papírkendővel szárazra töröljük, és mindkét oldalukon 3-3 percig, erős tűzön hirtelen elősütjük. A szalonnával kibélelünk egy tűzálló tálat. A krumplit felkarikázzuk, a szalonnára terítjük, váltakozó sorrendben a tetejére rendezzük az elősütött hússzeleteket és a paradicsomkarikákat. Megszórjuk a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sóval, borssal, és meglocsoljuk a hús sütőlevével. A forró sütőben 25-30 percig sütjük. Befedjük a sajtszeletekkel, és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Petrezselyemlevélkékkel díszítve a sütőedényben tálaljuk. Igazán csak frissen jó! Vegyes idénysalátát adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!