A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük. Fűszerezzük kevés sóval, borssal.
Hagyjuk picit állni, addig elkészítjük a tésztát.
A lisztet és a fűszereket(só,bors,fokhagyma (granulátum), delikát,vszódabikarbóna (ha azzal készítjük)) jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojást és a tejet, kevés szódavizet (ha azzal készítjük).
Habverővel teljesen csomómentesre keverjük, és a lereszelt sajtot is hozzáadjuk.
Felrakjuk az olajat hevíteni. (Fontos,hogy az olaj jó forró legyen!) A csirkemellet lisztbe, majd a tésztába forgatjuk és a forró olajban elkezdjük sütni. Amint összekapta az egyik felét, egyből megfordítjuk,hogy a másik felét is összekapja, és az első felével folytassuk a sütést. ( Ha leragad, lapátkanállal alányúlva fordítsuk meg.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre