Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos palacsintatésztában sült csirkemell

1 3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük. Fűszerezzük kevés sóval, borssal.
Hagyjuk picit állni, addig elkészítjük a tésztát.
A lisztet és a fűszereket(só,bors,fokhagyma (granulátum), delikát,vszódabikarbóna (ha azzal készítjük)) jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojást és a tejet, kevés szódavizet (ha azzal készítjük).
Habverővel teljesen csomómentesre keverjük, és a lereszelt sajtot is hozzáadjuk.
Felrakjuk az olajat hevíteni. (Fontos,hogy az olaj jó forró legyen!) A csirkemellet lisztbe, majd a tésztába forgatjuk és a forró olajban elkezdjük sütni. Amint összekapta az egyik felét, egyből megfordítjuk,hogy a másik felét is összekapja, és az első felével folytassuk a sütést. ( Ha leragad, lapátkanállal alányúlva fordítsuk meg.)

Megjegyzés

A hússütés végén, a maradék tésztát is ki lehet sütni, kíváló rágcsálnivaló.
Anyósom finom párizsi bundában sült csirkemelle ihlette ezt a husit. Imádom az ő tésztájának ízét, de nekem soha sem sikerült olyan finomra elkészíteni. Így hát, kitaláltam ezt a receptet.
Nagyon szeretem, és pillanatok alatt eltűnik az asztalról. - Nikieeh

Ezek is érdekelhetnek