Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a liszt felét. Elosztjuk 12 adagra, és mindegyikből golyókat formázunk, majd kb. másfél cm vastag palacsintává lapítjuk.A maradék lisztben óvatosan megforgatjuk a palacsintákat.
  2. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat, majd a palacsinták mindkét oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat konyhai papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és azonnal megsózzuk.
  3. A krumplis palacsintákat tejföllel tálaljuk, és egy kevés aprított zöldhagymával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss