hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos palacsintához egy nagy tálban alaposan összekeverjük a maradék krumplipürét, a lereszelt sajtot, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a liszt felét.
  2. Elosztjuk 12 adagra, és mindegyikből golyókat formázunk, majd kb. másfél cm vastag palacsintává lapítjuk. A maradék lisztben óvatosan megforgatjuk a palacsintákat.
  3. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat, majd a palacsinták mindkét oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat konyhai papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és azonnal megsózzuk.
  4. A krumplis palacsintákat tejföllel tálaljuk, és egy kevés aprított zöldhagymával díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos palacsinta maradék krumplipüréből:


Megjegyzés

Különleges készített, nagyon finom palacsinta recept, amely tökéletes megoldás a maradék krumplipüré felhasználására. - MME

Ezek is érdekelhetnek