hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-olajbogyós lepény (quiche)

MME MME
3/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • víz
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg olajbogyó
  • bors

Elkészítés

  1. Összedolgozzuk a tészta alapanyagait, és kinyújtjuk fél centi vastagra, majd kivajazott formába tesszük.
  2. Lereszeljük a sajtot, a felét a tésztára szórjuk, a kimagozott olajbogyóval együtt, és rámorzsoljuk a vajat.
  3. A tojásokat felverjük villával, hozzáöntjük a tejet, megborsozzuk, majd a keveréket a tésztára öntjük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Közepes fokozaton fél órát sütjük, míg a teteje szép aranypiros nem lesz.


Megjegyzés

Salátával tálalva nagyszerű vacsoraétel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss