Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos muffin mártogatóssal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg kemény juhsajt
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 10 dkg chorizo
  • 4 szál petrezselyem
  • 4 ág kakukkfű
  • 25 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl író
  • 3 ek olívaolaj
  • A mártogatóshoz:
  • 4 db szárított paradicsom
  • 30 dkg lágy juhsajt
  • 1 csokor bazsalikom
  • 15 dkg tejföl
  • 1/2 tk csilipehely
  • 2 ek olívaolaj
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1.  A muffinokhoz a kemény sajtot finomra reszeljük. A szárított paradicsomot és a kolbászt a héj lehúzása után apró kockákra vágjuk. A leöblített fűszernövények lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a reszelt sajt 1/4 részével, a paradicsommal, a kolbásszal, a zöldfűszerekkel és a sóval.
  2. A tojásokat keverőtálba ütjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel felhabosítjuk. Ezután fakanállal apránként beledolgozzuk a lisztes keveréket és az olívaolajat.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. A tésztát elosztjuk a mélyedésekben, megszórjuk a maradék sajttal és aranybarnára sütjük az előmelegített sütő középső részében 20-25 perc alatt. Tűpróba után a muffinokat kivesszük a sütőből, a papírral együtt kiemeljük a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
  4. Közben a mártogatóshoz a paradicsomot finomra vágjuk, a lágy juhsajtot durvára kockázzuk, a leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit felaprítjuk. A tejfölt tálba öntjük. Hozzáadjuk a sajtot a bazsalikommal és a csilipehellyel együtt, majd villával szétnyomkodjuk. Belekeverjük a paradicsomot és az olajat, végül beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. Külön kínáljuk a muffinokhoz.

SAJTOS FINOMSÁGOK >>> 

ISTENI MUFFIN RECEPTEK >>> 

JUHSAJTTAL KÉSZÜLT ÉTELEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss