Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-medvehagymás bundás karaj sült zsályával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajt kissé kiveregetjük, enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezánsajtot és a vágott medvehagymát. Felverjük a tojásokat, és 2 evőkanál lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen.

A tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket, majd a fűszeres morzsába. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.

Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére teszünk a reszelt füstölt sajtból, és addig sütjük még, amíg a sajt ráolvad.

A zsályaleveleket forró olajba dobjuk, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.

Sült burgonyával, salátával, paradicsommal tálaljuk a bundás húst a ropogós zsályalevelekkel.

Megjegyzés

Mindig kitalálok valami finomságot, ha medvehagymáról van szó. Ez lett a húsvéti ebéd egyik fogása. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss