Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-krémes hajtovány

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • A krémhez:
  • 1 kocka margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 25 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg sajt
  • szezámmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját: a lisztet, a tojássárgáját, az olajat és a sót. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Közben a töltelékhez összekeverjük a margarint, a reszelt sajtot, a tojást és a sót.
  3. Ha megkelt a tészta, elfelezzük és kinyújtjuk, majd mindkét részét megtöltjük a sajtkrémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, aztán felszeleteljük.
  4. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és szezámmaggal. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss