Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos korong

45 perc
egyszerű
átlagos
40 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sóval, az őrölt köménnyel és a Cayenne-borssal. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra keverjük. Beledolgozzuk a tojást, és 1 tk hideg vízzel lazítjuk.
  2. Rászórjuk a reszelt sajtot, kézzel simára gyúrjuk, és szükség esetén még egy kis vizet adunk hozzá. A tésztát téglává formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  3. A római köményt és a tengeri sót mozsárban szétnyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A tésztából 2 teáskanálnyi adagokat csippentünk le, amelyeket gombóccá gömbölyítünk és egymástól 3 cm távolságban a tepsikbe ültetünk. Mindet laposra nyomkodjuk, majd megszórjuk a köményes sóval, és az előmelegített sütő középső részében egészen világosra sütjük tepsinként kb. 12 perc alatt. Végül a korongokat a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

30 PERCES SAJTOS RÚD>>> 

BÖGRÉS SAJTOS POGÁCSA>>> 

SAJTOS-MAGVAS RÚD>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss