Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-kolbászos töltött kiflik

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1,5 kávéskanál só
  • 2 evőkanál étolaj vagy libazsír
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 szál parasztkolbász
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál lenmag

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, és kerekre nyújtjuk. 8 egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk 1-1 darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket, 25-30 percig pihentetjük, majd megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss