Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-kolbászos gombóc

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
  2. A virslit felaprítjuk.
  3. A kolbászt meghámozzuk, a kolbászhúst egy tálba tesszük.
  4. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, megfonnyasztjuk 2 ek felforrósított olajon.
  5. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlét, a felaprított virslit, a kolbászhúst, a fonnyasztott hagymát, a reszelt sajtot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd a leöblített, finomra vágott petrezselyemmel is megízesítjük.
  6. A húsmasszából közepes méretű gombócokat formázunk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a 0,5 dl olajat, majd körbepirítjuk benne a gombócokat. Felöntjük a borral, lefedjük, és puhára pirítjuk-pároljuk. Közben néhányszor megforgatjuk mindet. Friss saláta illik hozzá!


Ezek is érdekelhetnek

Friss