Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-kolbászos gombóc

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. A virslit felaprítjuk. A kolbászt meghámozzuk, a kolbászhúst egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, megfonnyasztjuk 2 ek felforrósított olajon. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlét, a felaprított virslit, a kolbászhúst, a fonnyasztott hagymát, a reszelt sajtot és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd a leöblített, finomra vágott petrezselyemmel is megízesítjük.
  2. A húsmasszából közepes méretű gombócokat formázunk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a 0,5 dl olajat, majd körbepirítjuk benne a gombócokat. Felöntjük a borral, lefedjük, és puhára pirítjuk-pároljuk. Közben néhányszor megforgatjuk mindet. Friss saláta illik hozzá!

    12 KOLBÁSZOS FOGÁS, AMI UTÁN MINDENKI MEGNYALJA MIND A TÍZ UJJÁT! >>> 

    11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>>

Ezek is érdekelhetnek