Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos kiflik

85 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral, a langyos tejfölben felfuttatjuk, majd mindezt jól összedolgozzuk. (Ha kell, langyos tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető legyen a tésztánk.)
  2. A tésztát 3 felé osztjuk, majd az 1-1 cipót megint háromfelé.
  3. A cipókat kör alakúra nyújtjuk.
  4. Az első és a második lapot a kikevert sós vajjal megkenjük, és egymásra helyezzük. A harmadik lapot megint megkenjük a sós vajjal, és ráreszelem a kivánt mennyiségű sajtot.
  5. Derelyemetélővel cikkekre vágjuk, és a szélesebb szélénél kezdve feltekerjük.
  6. Egy tálkában elhabart tojással megkenjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.  

 

Megjegyzés

Gyorsan elkészül, talán elsőre komplikált, de szuperkönnyű és nagyon finom. - Mamadi

Ezek is érdekelhetnek

Friss