Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos karfiol

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet serpenyőben világosra pirítjuk 5 dkg vajon, majd félretesszük hűlni. A karfiolt szétszedjük rózsáira, megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Megsózzuk majd félpuhára főzzük.
  2. Simára keverjük a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Kikenünk vajjal egy hőálló sütőtálat. Beletesszük a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és ráöntjük a sajtmártást. Rászórjuk a zsemlemorzsát, a tetejére kockázzuk a maradék vajat. Kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőbenpirosra sütjük.

 MÉG TÖBB SAJTOS FINOMSÁG >>> 

ISTENI KARFIOLOS RECEPTEK >>> 

EGYSZERŰ SAJTMÁRTÁS >>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss