A lisztet serpenyőben világosra pirítjuk 5 dkg vajon, majd félretesszük hűlni. A karfiolt szétszedjük rózsáira, megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Megsózzuk majd félpuhára főzzük.
Simára keverjük a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kikenünk vajjal egy hőálló sütőtálat. Beletesszük a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és ráöntjük a sajtmártást. Rászórjuk a zsemlemorzsát, a tetejére kockázzuk a maradék vajat. Kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőbenpirosra sütjük.