Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos karaj krumplipürével

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 8 szelet bőrös sertés karaj
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj
  • A krumplipüréhez:
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej
  • A zöldségkörethez:
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2-3 csipet petrezselyem levél (apróra vágott)
  • olaj

Elkészítés

  1. A húst megsózzuk, kiolajozott tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre. Ameddig a hús sül, a fokhagymát összezúzzuk és a tejfölhöz keverjük. Amikor a hús egyik oldala megsült, megfordítjuk és a tetejére ráhalmozzuk a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot. Ezután további 20 perc alatt pirosra sütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Összetörjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet, majd habosra keverjük.
  3. A zöldségkörethez megtisztítjuk és ízlés szerint felaprítjuk a zöldségeket, majd olajon megpároljuk.
  4. A húst a burgonyapürével és a zamatos zöldségkörettel tálaljuk.

Megjegyzés

A vasárnapi ebéd főszereplője lehet. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss