Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-húsos tészta tepsiben

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi darált paprikával és a feldarabolt paradicsommal, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. 
  2. A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, és lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, és hozzáadunk két nagy kanál tejfölt, majd jól elkeverjük, ha szükséges, megsózzuk.
  3. A húsos masszát alaposan összeforgatjuk a tésztával. Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd ráreszeljük a sajt felét, és ráhalmozzuk a maradék tésztát. A tetejét vékonyan megkenjük 2 evőkanálnyi tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világosbarnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki nagyon.

    Tepsiben sült ebédek, vacsorák >>> 

    A legjobb tésztaételek >>> 

    Sajtos finomságok >>>

Megjegyzés

Egész nagy adag lett, 4 éhes felnőtté, de ha készül előtte leves, akkor még 6 fő számára is elegendő. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss