Elkészítés: A kb. 2 centis darabokra vágott babot sós vízben megpároljuk, leszűrjük, félretesszük. 1 fej kockára vágott hagymát kis olajban megdinsztelünk, majd beletesszük a darált húst, és jól megfűszerezzük a fűszerekkel, majd fehéredésig átsütjük. A végén az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Ezt is félretesszük. Majd következik a rizs. Kis olajban megpirítunk egy csészényi rizst, felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük nagyon lassú tűzön. Ha kész, még egy kicsit hagyjuk állni fedő alatt. (Nem szeretem a *zacskós rizs jelenséget*, de ha nincs sok időm, akkor ilyet használok én is. :)) Lereszeljük a sajtot.
Most jön a rétegezés. Egy kisebb tepsiben vagy egy jénaiban alulra kerül egy réteg rizs, majd egy réteg húsi, egy réteg zöldbab, egy kis reszelt sajt, tejföl... Ezt így folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajt kerül.
Aztán be a sütőbe 200 fokra és körülbelül 30 perc alatt megsül. Akkor jó, ha a teteje kicsit már megpirult.