Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos hamburger

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húspogácsához:
  • 50 dkg darált hús (fele marhahús, fele sertéshús)
  • 1 nagyobb hagyma
  • sok őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • kb. 3-4 evőkanál ketchup
  • 1 egész tojás
  • (ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)
  • Valamint:
  • 6 darab hamburger zsemle
  • sajt
  • paprika
  • paradicsom
  • uborka
  • hagyma
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást és 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 6 szép, formás húspogácsát készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira táve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Egy teflont kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük.

Közben a zsemléket félbevágjuk megpakoljuk, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával, ketchuppal és mustárral ízesítjük. A kisült húspogácsákat erre rakjuk, majd sajtszelettelés a zsemle tetejévl befedjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss