hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos hajtovány

90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztő felfuttatjuk 1 dl langyos-cukros tejben.
  2. Ezután a tojássárgát összekeverjük a maradék langyos tejjel, az olajjal, és a felfuttatott élesztővel. A lisztet összekeverjük a sóval.
  3. A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a tejes-élesztős keveréket, majd rákanalazzuk a lisztet.
  4. Ezután elindítjuk a dagasztó programot, és megdagasztjuk a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!)
  5. Amikor a gép végzett a dagasztással, áttesszük a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  6. Ezután a megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a sajtos töltelékkel.
  7. A töltelékhez a sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a sót, az egész tojást, és alaposan összekeverjük.
  8. A vékonyra kinyújtott tésztára rákanalazzuk a sajtos keveréket, majd egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
  9. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel felvágjuk trapéz alakúra.
  10. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egymástól távolabb ráhelyezzük a felvágott tésztát, majd konyharuhával letakarjuk, és szobahőmérsékleten még 20 percig kelesztjük. (Sütés közben megfog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.)
  11. Ezután az újrakelesztett tészta tetejét lekenjük felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.
  12. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. (Langyosan a legfinomabb, de szerintem hidegen is elfogy majd mind az utolsó morzsáig.) - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss