Az élesztő felfuttatjuk 1 dl langyos-cukros tejben.
Ezután a tojássárgát összekeverjük a maradék langyos tejjel, az olajjal, és a felfuttatott élesztővel. A lisztet összekeverjük a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a tejes-élesztős keveréket, majd rákanalazzuk a lisztet.
Ezután elindítjuk a dagasztó programot, és megdagasztjuk a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!)
Amikor a gép végzett a dagasztással, áttesszük a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Ezután a megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a sajtos töltelékkel.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a sót, az egész tojást, és alaposan összekeverjük.
A vékonyra kinyújtott tésztára rákanalazzuk a sajtos keveréket, majd egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
Ezután feltekerjük, mint a bejglit, majd éles késsel felvágjuk trapéz alakúra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egymástól távolabb ráhelyezzük a felvágott tésztát, majd konyharuhával letakarjuk, és szobahőmérsékleten még 20 percig kelesztjük. (Sütés közben megfog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.)
Ezután az újrakelesztett tészta tetejét lekenjük felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. (Langyosan a legfinomabb, de szerintem hidegen is elfogy majd mind az utolsó morzsáig.) - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!