Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-gombás tengeri hal

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalukat elősütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a tonhalakat.

A sütésből visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadunk 1 kanál lisztet, a szeletelt gombát, sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel fűszerezzük, és megpirítjuk. Fél dl vízzel felöntjük, és addig főzzük, keverjük, amíg besűrűsödik. Kevés ketchupot keverünk hozzá, majd az elkészített ragut a halszeleteken egyenletesen elosztjuk.

Megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés

A ketchupot ne hagyjuk ki, nagyon finom tőle a gombás szósz.

Ha vékonyra szeletelt krumplit előre megpárolunk, és arra tesszük a halszeleteket, valamint a többi hozzávalót, akkor a köret is megvan, és együtt lehet összesütni.

A receptet Marekné dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss