Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos gombafejek töltve

MME MME
1 3.8/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 8 óriási gombafej,
  • 30-40 dkg rizs,
  • 1-2 tubus tejszínes krém sajt,
  • a panírozáshoz:
  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • a sütéshez:
  • olaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A gombefejeket megtisztítom, a talpukat kivágom. Enyhén besózom és félreteszem. Közben megfőzöm a rizst. Ha megfőtt, várok, amíg kihűl. Ezt követően a tejszínes sajtot összekeverem a főtt rizzsel, annyi sajttal, hogy ne legyen ragadós és híg a massza. Sózom, és picit megborsozom. (Lehet keverni bármi mást is tetszés szerint, pl. zöldfűszereket vagy apróra vágott gombát ill. más zöldségeket.) A töltelékkel megtöltöm a gombafejeket. Majd óvatosan, a szokásos módon bepanírozom és kisütöm őket. Vega kajának önállóan is finom, vagy hidegtál részeként is tálalható.
Ha marad a töltelékből, akkor abból vizes kézzel gombócokat formázok, zsemlemorzsában megforgatom, majd a gombóckákat is kisütöm. (Ezek a gombócok más ételekhez jól passzolnak köretnek.)

Megjegyzés

Zöldsalátával és tartárral igazán finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss