Elkészítés: A gombefejeket megtisztítom, a talpukat kivágom. Enyhén besózom és félreteszem. Közben megfőzöm a rizst. Ha megfőtt, várok, amíg kihűl. Ezt követően a tejszínes sajtot összekeverem a főtt rizzsel, annyi sajttal, hogy ne legyen ragadós és híg a massza. Sózom, és picit megborsozom. (Lehet keverni bármi mást is tetszés szerint, pl. zöldfűszereket vagy apróra vágott gombát ill. más zöldségeket.) A töltelékkel megtöltöm a gombafejeket. Majd óvatosan, a szokásos módon bepanírozom és kisütöm őket. Vega kajának önállóan is finom, vagy hidegtál részeként is tálalható.
Ha marad a töltelékből, akkor abból vizes kézzel gombócokat formázok, zsemlemorzsában megforgatom, majd a gombóckákat is kisütöm. (Ezek a gombócok más ételekhez jól passzolnak köretnek.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre