Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos fish and chips házilag - próbáld ki az angolok kedvenc receptjét!

A rántott hal sült krumplival, vagyis a fish and chips igazi nemzeti étel Angliában. Szerencsére azonban nem kell Londonig mennünk egy friss és ropogós menüért, egyszerűen elkészíthetjük házilag is. Íme egy szuper sajtos változat.

Hozzávalók:

2 db krumpli
1 ek olívaolaj
tengeri só (ízlés szerint)
fekete bors (ízlés szerint)
1 tk fokhagymapor
40 dkg halfilé
3 ek majonéz
1 tk dijoni mustár
10 dkg zsemlemorzsa
3 dkg Frico Gouda sajt (reszelve)
1,25 dl főzőtejszín
3 dkg Frico Maasdam sajt (reszelve)
2 szál petrezselyem
1/4 tk pirospaprika

Elkészítés:

A krumplit apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk 1/4 tk fokhagymaporral. Átkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük úgy, hogy a sütés félidejében egyszer átforgatjuk.

A halat megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a maradék fokhagymaporral.
Egy tálban összekeverjük a majonézt és a dijoni mustárt, egy lapostányérban a zsemlemorzsát és a lereszelt goudát. Egy tepsit kibélelünk étolajjal átkent sütőpapírral.

A halszeleteket a majonézes keverékbe mártjuk, majd a sajtos-zsemlemorzsás keverékkel bepanírozzuk, és a tepsire fektetjük. 180 fokon 10 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Egy serpenyőben felmelegítjük tejszínt, és hozzáadjuk a Maasdam sajtot. Megborsozzuk, és csomómentesre keverjük. A halat a sült krumplival és a mártással tálaljuk, felaprított petrezselyemmel és pirospaprikával díszítjük.

MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>> 
Halas receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss