Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos fánkocskák négysajtos mártással

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fánkhoz:
  • 1,5 dl víz
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 7 dkg liszt
  • 2 tojás
  • őrölt feketebors
  • piros paprika
  • 6 dkg reszelt sajt
  • A négysajtos mártáshoz:
  • 10 dkg rokfort
  • 10 dkg cheddar
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A fánkhoz a vizet az olajjal felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat, a fűszereket és a reszelt sajtot.

Olajat hevítünk, a masszából kanállal fánkokat szaggatunk bele, és pirosra sütjük.

A mártáshoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bort, majd a sajtokat, és kis lángon összeforraljuk, felöntjük a tejszínnel, és egy pici szerecsendióval ízesítjük.

A fánkokat a mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss