A finomra vágott hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az átöblített rizst, és üvegesre pirítjuk. Ezután felöntjük 3-4 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, és puhára főzzük.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén megsózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Ha a rizs megpuhult, langyosra hűtjük, aztán hozzákeverjük a levétől kinyomkodott cukkinit.
A tojásokat felhabosítjuk, hozzákeverjük az elmorzsolt fetát, a reszelt sajtot, egy kevés felaprított petrezselymet, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a cukkinis rizzsel.
A keveréket egy kivajazott hőálló tálba simítjuk (kb. 25x16 cm), és 180 fokon szép pirosra sütjük nagyjából 40 perc alatt. A langyosra hűlt felfújtat kockákra vágva, egy kevés feta sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.