hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csúcs (pogácsa)

75 perc
rafinált
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 mk só
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 4 db kockasajt
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • 12 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A lisztet a zsírral, az élesztővel, a tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd 1-1 egész és lyukasztott lapot összeragasztunk.
  3. Kivajazott tepsiben fél órát pihentetjük, majd világos színűre kisütjük.
  4. A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a pogácsákat.
  5. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.

BÖGRÉS SAJTOS POGÁCSA >>> 

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss