hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csirkemell őzgerincben

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk 2x2 cm-es kockára, sózzuk, borsozzuk meg, és hagyjuk állni egy kicsit.
  2. A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal keverjük össze. A felkockázott húst adjuk hozzá, forgassuk össze.
  3. Az őzgerincformát vajazzuk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, béleljük ki szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, végül a tetejét rakjuk ki a lapka sajttal.
  4. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.

 

BACONÖS CSIRKEMELL ŐZGERINCFORMÁBAN>>> 

BACONOS-SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL >>> 

Ezek is érdekelhetnek