Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal

5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 20-22 db 4 cm átmérőjű kerek lepénykéhez:
  • 25 dkg csicsóka (tisztítva kb. 20 dkg)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 2-3 db napon szárított paradicsom
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg emmentáli sajt
  • 1 teáskanál őrölt szárított rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt szárított petrezselyemzöld
  • fehérbors ízlés szerint
  • A tepsi megkenéséhez:
  • 2 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csicsókát meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem, ugyanezt tettem a sárgarépával is. A gombát megmostam, majd ugyanúgy lereszeltem, mint a zöldségeket. A paradicsomot egészen vékonyan felcsíkoztam.

A tojást a tejföl, a joghurt, valamint a fűszerek keverékével egyenletesen elkevertem, majd belekanalaztam a sütőport és a lisztet. Az egészet kis habverő segítségével sűrű palacsintatészta-állagúra dolgoztam. Ekkor belereszeltem szintén nagy lyukú reszelőn (ne kelljen annyit mosogatni) a kétféle sajtot. Végül beleforgattam a gombát, a paradicsomot, a sárgarépát és a csicsókát. Sűrű, lényegében sokféle csíkból álló massza lett a végeredmény.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. 2 tepsit sütőpapírral borítottam, majd mindkettőt megkentem olívaolajjal.

Egy kanalat vízbe mártottam, és nagyjából 3 cm átmérőjű kupacokat biggyesztettem az előkészített tepsikre, kis távolságra egymástól.
10 percig így sütöttem őket, majd mindegyiket megfordítottam, és újabb 6-8 percre visszatoltam a sütőbe. Így mindkét oldal felszíne kellemesen megpirult, miközben a lepények belül puhák maradtak.

Megjegyzés

Frissen a legjobb, ha marad belőle, másnap akár hidegen is nassolható, de fel is lehet melegíteni. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss