Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük, letakarjuk és pár percre meleg helyre tesszük pihenni. A mézet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a 2 dkg olvasztott vajat, a sót és az élesztős vizet és összekavarjuk, majd óvatoson hozzáadagjuk a lisztet. Alapos kevergetés mellett tegyük ezt addig, míg egy nem ragadós, könnyed állagú tésztát nem kapunk. Akkor jó, ha belenyomjuk az ujjunkat, és a tészta visszaáll a tészta.
Ekkor lisztezett deszkára tesszük és jól átgyúrjuk kb 3 percig. Ezután egy lisztezett tálba tesszük letakarva kb 10 percre. A sütőt előmelegítjük kb 220 C-ra. A sajtot felszeleteljük nagyjából egy mutatóujj nagyságúra. A tésztát kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk és felcsíkozzuk , majd rátekerjük a sajtra. A végeket az ujjunkal csípjük össze majd a kifliket kb fél percre forró, szódabikarbónás vízbe tesszük. Ezután egy tepsibe helyezzük őket, a tetejüket megkenjük tojással, majd nagyszemű sóval megszórjuk. 15-20 percig sütjük, míg aranybarnák lesznek. A sütőből kivéve olvasztott vajjal megkenjük.