Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos burgonyás lepény

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1.  A szalonnát kockákra vágjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, és serpenyőben együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, durvára reszelt burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk és öntünk rá egy fakanálnyi meleg vizet. Átkeverjük, majd lefedve, közepes tűzön pároljuk legalább 30 percig. 
  2. A sajtot vékonyra szeleteljük, és a burgonyás masszába forgatjuk. Ezután a keverékből kisebb halmokat rakunk egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe, amelyeket lelapítunk. A lepények mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. 
A masszát egyben is megsütheted. Ekkor tedd át tálcára, és azon vágd négyfelé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss