Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos burgonyakrokett formázva

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya (főzni való)
  • 20-25 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 8 dkg reszelt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • durvára darált színes borskeverék
  • A panírhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Egy nagyobb tálba áttörjük, hozzáadjuk az olajat, a sót, a durvára darált borsot és a szerecsendiót. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a 2 tojás sárgáját és a sajtot, végül beledolgozzuk a lisztet, addig lisztezzük, amíg elválik a tál oldalától.

Lisztezett asztalra borítjuk, kb. 8 mm vastagra nyújtjuk, és figurás szaggatóval kiszaggatjuk, a maradékot újból összegyúrjuk, nyújtjuk, és azt is kiszaggatjuk. Kb. 50 db csillagot vagy fenyőt kapunk ebből a mennyiségből.

Tojásfehérjével megkenjük mindkét oldalát, és zsemlemorzsába vagy darált dióba, vagy szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban kisütjük.

Megjegyzés

Előre elkészíthető, jól fagyasztható. Egy nagyobb dobozba soronként fóliával elválasztva nem sérül, ha lefagyasztjuk és később szeretnénk kisütni.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss