Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedem, a répával és a zellerrel sós vízben félig megfőzöm, majd félrehúzom a tűzről.
A vajat megolvasztom, beleszórom a zabpelyhet, kicsit később a fokhagymát is, majd apránként felöntöm a 2 dl tejjel, végül pedig beleöntöm a brokkolikat, a répát-zellert és a főzőlevet egyszerre. Mindezt összeforralom, és beleteszek 2 kockasajtot. Mikor azok is elolvadtak, utánsózom.
Akár lehetne is enni - ha valaki jobban kedveli így. Én kézi mixerrel összeturmixolom, ha kevés a főzőlé, akkor édesebb lesz az eredmény, ilyenkor érdemes 2 csipet őrölt szerecsendiót és egy csipet őrölt fehérborsot is tenni bele. De ha kellemes, intenzív brokkoli íze van a levesünknek, akkor az úgy is jó, nem érdemes tovább fűszerezni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre