Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos borzas pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható masszát kapjunk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kb. 1/2-1 órát kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krém elkészítéséhez a tojást, a lisztet, és egy csippetnyi sót elkeverjük a tejben, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajból és reszelt sajtból készített masszát, és a pogácsák tetejére halmozzuk.
  4. Végül reszelt sajtban megforgatjuk.

    BORZAS SAJTOS-TEJÖLÖS POGÁCSA >>>

    MÉG TÖBB POGÁCSA >>>  

Megjegyzés

Fotó: AS - MME
A pogácsákat kettévágva, a közepét is meg lehet kenni a vajas-sajtos krémmel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss