Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos borjúszelet sült burgonyával

90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd megsózzuk és megforgatjuk a lisztben. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a hússzeleteket. Ezután alaposan megforgatjuk a frissen reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában. A kevés olajon megolvasztott vajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
  2. Közben héjastul, sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd hideg vízben lehűtünk, lehéjazzuk, és kb. 1/2 cm vastagságú karikákra vágjuk. Ropogósra sütjük friss zsiradékon, ízlés szerint friss fejes salátával tálaljuk.

Még több recept marha- és borjúhússal >>> 

Videóreceptek >>> 

Hétvégi menük >>> 

Megjegyzés

Mivel ritkán kapható és kissé borsos az ára, ezért inkább csak ünnepi alkalmakon kerül borjúhús az asztalra, de érdemes legalább egyszer megkóstoltatni a családdal. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss