Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-besameles harcsaszeletek

60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg harcsafilé
  • 4-5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • mustár
  • fokhagymapor
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • A pácoláshoz:
  • fokhagymás-sós tej

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket 1-2 órára beáztatom fokhagymás-sós tejbe.

Egy kisebb tepsit kivajazok, a halfiléket belefektetem, mindkét oldalukat sózom, borsozom és meghintem fokhagymaporral.

A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzök. Lehúzom a tűzről, ízesítem sóval, borssal, kevés mustárral, beleszórom a sajtot, elkeverem, és ha már elolvadt, belekeverem a tojást is.

Ezzel a mártással leöntöm a halfiléket, és a sütőben megsütöm. A színén látni lehet, ha elkészült.

Ezek is érdekelhetnek